Tallers d’igualtat

Durant aquest mes de novembre van a impartir-se uns Tallers d’Igualtat en tots els col·legis els pobles dels quals estan dins la Mancomunitat de Serveis Socials Marina Baixa. Aquests tallers es realitzaran des del Centre de Salut amb la col·laboració de la Mancomunitat.
Amb ells, es treballarà la igualtat de gènere des de l’escola, ajudant així a eliminar els estereotips relacionats amb el gènere, i prevenint situacions de discriminació sexista i violència de gènere en el futur.
El respecte a l’altre i la no violència s’aprèn sobre tot amb la pràctica de les relacions que els xiquets i xiquetes estableixen amb la família i l’escola. El sistema educatiu és fonamental per a la transmissió de valors com el respecte, la tolerància i la igualtat entre dones i homes.
Per aquest motiu van a realitzar-se una sèrie de tallers d’igualtat a l’àmbit escolar, amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar a l’alumnat des de la infància a ser persones igualitàries i no diferenciar per raó de sexe, raça, religió, diversitat funcional, etc. A més, amb aquestes activitats es pretén també promoure un canvi d’actituds en els xiquets i xiquetes en tot allò referent al repartiment de les tasques de la llar reproductives, que adquirisquen compromisos i responsabilitats en l’àmbit familiar, fomentant una corresponsabilitat total en el repartiment d’aquestes tasques i que reflexionen sobre l’actual divisió sexual del treball i més concretament, de les tasques domèstiques.

 

 

This entry was posted in Sin categorizar. Bookmark the permalink.